Bivši hrvatski admiral: Milošević je živ, zakopali su prazan sanduk

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 20:58, 20.03.2017

Davor Domazet-Lošo, bivši hrvatski admiral, tvrdi da nekadašnji predsjednik SRJ nije umro ili da bar nije sahranjen ispod lipe u Požarevcu.

Bivši predsjednik Srbije Slobodan Milošević je živ, a sanduk na njegovoj sahrani je bio prazan, tvrdi savjetnik Kolinde Grabar Kitarović, penzionisani hrvatski admiral Davor Domazet-Lošo!

Ovu šokantnu tvrdnju Domazet-Lošo, koji je kao član Savjeta za nacionalnu bezbjednost saradnik hrvatske predsjednice, nedjeljama iznosi širom Hrvatske, na predavanjima o “Domovinskom ratu” za profesore istorije.

“On i još nekoliko penzionisanih hrvatskih generala okupljenih oko Hrvatskog generalskog zbora drže profesorima predavanja, koja su, blago rečeno, skandalozna i izazivaju mučninu. Tu se mogu čuti svakakve stvari, poput tvrdnji da je Milošević živ. Ipak, Domazet-Lošo nije bio sasvim siguran u to da je Sloba živ, pa je rekao da garantovano nije sahranjen ispod lipe u Požarevcu. Sanduk na Miloševićevoj sahrani 2006., tvrdi on, bio je prazan. Osvrnuo se i na Josipa Broza Tita, tvrdeći da je bio ruski agent, a na predavanjima se može čuti i da su Jugosloveni najveći problem Hrvatske”, kaže sagovornik Kurira, upućen u ova nesvakidašnja predavanja.

Inače, skandalozna predavanja imaju podršku hrvatske države, jer je riječ o programu koje finansira tamošnje Ministarstvo branitelja, u saradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Kako pišu hrvatske Novosti, list srpske manjine u toj državi, lekcije penzionisanih generala dosad je odslušalo 300 nastavnika.

Branko Ružić, potpredsjednik SPS, kaže za Kurir da su živa Miloševićeva dostignuća, jer je istorijska ličnost s vrlinama i manama, te državnik koji je, kako navodi, u turbulentnim vremenima uspio svojom vizionarskom i mirotvornom politikom da izdejstvuje i Dejton, i Republiku Srpsku, i Rezoluciju 1244.

“Jedino u čemu se slažem s dotičnim hrvatskim admiralom je činjenica da će politička dostignuća koja je Milošević postigao ostati zauvijek živa, a vrlo su živa i danas”, ocijenjuje Ružić.

Nije prvi put da Davor Domazet-Lošo priča čudne stvari:

“Dolazak migranata je kao da vam uštrcavaju drogu.”

“Burke se ne javljaju kao odjeća, već u svrhu asimetričnog rata. Burke se javljaju kao oružje. To nije pismo, to je oružje”.

“Sve je laž. Napad u Parizu se nije ni dogodio. Jeste li videli mrtve? Niste. Jeste li videli jednoga sahranjenog? Nema nijedne sahrane, bilo da se radi o žrtvama, bilo o atentatorima, odnosno teroristima. Imate tek neke slike, recimo, jedna je žena na slici kao ranjena, još jedan poluodjeven čovjek.”

“BiH je hrvatska djedovina i hrvatsko kraljevstvo, jedini mi imamo pravo na hrvatsko-bosansko kraljevstvo.”

(Kurir.rs)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone