Bivša kasarna u Zalužanima uskoro moderan centar policijske obuke

20:03, 18.02.2018.
Thumbnail

Pripadnici MUP-a Srpske obučavaće se u najsavremenijem centru za obuku koji poprima svoje finalne obrise u bivšoj kasarni Zalužani.

Da vide kako napreduju radovi otišli su da vide i najviši zvaničnici Srpske.

Obišli su kompleks u kome još traju radovi, a u kome bi obuka trebalo da počne početkom aprila. Ministar unutrašnjih poslova nekadašnjom kasarnom proveo je predsjednika i premijerku Srpske i poručio da je zadovoljan kako, zasad, sve izgleda. Radovi su u završnoj fazi.

"Da bi ovdje pripremili prostor, poligone i objekta za obuku tako da imamo kompletne sadržaje koje će da koriste pripadnici MUP-a. Na taj način ćemo da podignemo kapacitete opremljewnosti i obučenosti MUP-a na mnogo veći stepen koji do sada nismo imali i mislim da je ovo jedinstven kompleks u regionu koji nijedna druga policijjska agencija nema", rekao je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

U Zalužanima će obuku imati sve policijske strukture. Danas je poručeno i to da narod Srpske želi bezbjednost i hoće da zna da je ima. Dok predsjednik Srpske poručuje da u bivšoj kasarni nema ni ruskih ni američkih raketa i da u nju neće slijetati ni "boinzi ni ruski avioni", premijerka kaže da podrška Vlade Centru za obuku neće izostati. Dosad je izdvojeno devet i po miliona maraka.

"Ovaj dio gdje smo u zaostatku odnosi se na vanjsko uređenje, ali suština je u tome da treba da se završe procedure u kancelariji za žalbe i nakon toga idemo i taj dio da završimo. Ono što jeste bilo opredeljenje Vlade kad smo se odlučili da podržimo jeste da naš MUP dobije jedan moderan centar koji će u svakom smislu olakšati funkcionisanje MUP-a", rekla je premijerka RS Željka Cvijanović.

I danas se poteglo pitanje o obuci specijalce iz Srpske. Ministar unutrašnjih poslova je rekao da su dosad, obuke izvođene sa evropskim i američkim instruktorima, po najsavremenijim standardima. Nastavljamo i dalje tako, dodao je Lukač.