“BIMAL-u” pet zlatnih medalja i šampionski pehar

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 9:24, 21.04.2017

Jestivo ulje “BIMAL” još jednom je dokazalo da je lider u kvalitetu jestivih ulja, te je i ove godine ocjenjivačka komisija Novosadskog sajma “BIMAL-u” dodijelila pet zlatnih medalja.

U okviru 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu i brčanska kompanija “BIMAL” nagrađena je velikim šampionskim peharom za visok kvalitet jestivih ulja suncokreta i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

„Naše konstantno ulaganje u kvalitet proizvoda preduslov je za uspjeh i prepoznatljivost “BIMAL” brenda, a potvrda našeg rada jesu značajne nagrade i priznanja koje nam dodjeljuju eminentni stručnjaci i akademska javnost. Zalaganje da potrošači našeg ulja uvijek koriste kvalitetan i siguran proizvod primat je u našem poslovanju. Stoga smo mi u kompaniji “BIMAL” ostvarili da imamo kvalitetan proizvod koji s jedne strane poštuje sve norme proizvodnje u zemlji, a koji sa druge strane odgovara i sistemima kvaliteta i proizvodnje stranih tržišta na koja izvozimo“ rekla je Nataša Pucar, direktor korporativnih komunikacija” STUDEN Holdinga”, u čijem sastavu posluje i fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL.

Kako bi ispunio svoje ciljeve, “BIMAL” je implementirao sistem kvaliteta u skladu sa međunarodnim standardima ISO 9001:2008, HACCP, “International Food Standard”(IFS) i ISCC, a dokumentujući i certifikujući Kosher i Halal certifikate potpuno se prilagodio potrebama tržišta. Kao kompanija koja svojim kupcima nudi proizvode visokog kvaliteta, “BIMAL” je član Dunav Soja asocijacije i podržava proizvodnju od non-GMO soje.

Od 2002. godine, od kada je članica “STUDEN Holdinga”,fabrika za proizvodnju jestivog ulja “BIMAL” povećala je svoje proizvodne kapacitete, a unapređenjem pogona “BIMAL” je do danas upetostručio kapacitet prerade sjemena uljarica sa 26.000 tona godišnje na današnjih 120.000 tona prerađenog sjemena.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone