BIMAL: Informacije o ulasku u upravu Jedinstva nisu tačne

21:03, 13.12.2017.
Thumbnail

"Imajući u vidu da su u medijima prisutne informacije o tome da kompanija BIMAL ulazi u upravu fudbalskog kluba Jedinstvo Brčko, kao i navoda da je generalni direktor fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d. g. Ilija Studen novi predsjednik FK Jedinstvo, naša obaveza je da javnost upoznamo sa tačnim informacijama", navodi se u saopštenju.

"Strateško opredjeljenje kompanije BIMAL za podršku lokalnom sportu i unapređenje istog odnosi se isključivo na generalno pokroviteljstvo Ženskog odbojkaškog kluba BIMAL-JEDINSTVO, te informacije o našem ulasku u upravu fudbalskog kluba Jedinstvo Brčko nisu istinite ni u kom pogledu.Takođe, nisu vođeni nikakvi razgovori u ovom kontekstu, niti je ikada ovako nešto razmatrano, te je očigledno da se radi o netačnoj vijesti koju su plasirali neki mediji iz nama nepoznatih razloga", navode iz kompanije.

Kompanija BIMAL je s ciljem ulaganja u kvalitet brčanskog sporta i sportskih događaja još 2013. preuzela generalno sponzorstvo Ženskog odbojkaškog kluba BIMAL-JEDINSTVO. Tokom posljednjih pet godina, zajedničkim trudom, radom i ulaganjem postigli smo da brčanske princeze ostanu nosioci sve tri seniorske titule, KUP-a Bosne i Hercegovine, KUP-a Republike Srpske i prvenstva Bosne i Hercegovine, a da uz podršku kompanije BIMAL postanu i prvi bh. odbojkaški klub koji nastupa u Evropskoj ligi prvaka CEV. Takođe, Olimpijski komitet BiH proglasio je ŽOK BIMAL-JEDINSTVO za najbolji sportski kolektiv u 2015. godini.

Bimal-Logo

"Kompanija BIMAL poštuje i uvažava rad lokalnog fudbalskog kluba Jedinstvo i neizostavno navija da Brčko postane pokazatelj za vrhunske sportiste iz svih kategorija sporta, a nastavno na naše zalaganje, naša moralna podrška za sve sportske kolektive u lokalnoj zajedinci uvijek je prisutna. Fudbalskom klubu Jedinstvo Brčko želimo mnogo uspjeha u radu, te da u naš grad donese brojne titule i pehare, kao i da se zajedno ponosimo dostignućima naših sugrađana", stoji u saopštenju BIMAL-a.

(PR)