Bez granica

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 9:18, 12.02.2017

Svakog ponedjeljka i utorka od 21.00 u programu Atv-a možete pratiti popularnu kriminalističku seriju Bez granica ( Crossing lines) .

Priča prati Karla Hikmana (William Fichtner) bivšeg njujorškog policajca kojem je ponuđen posao u internacionalnoj policijskoj jedninici, tzv. globalnom FIB-u. Karl i ekipa će zajedno istraživati serijske zločine i juriti za kriminalcima po celoj Evropi.

S obzirom da je Europa postala “sigurna kuća” za mnoge članove podzemlja pojavljuje se potreba za oformljavanjem specijalnog odreda vrhunskih istražitelja koji će rješavati probleme na globalnom nivou

Serija predstavlja jedan takav tim koji sadrži pet detektiva na čelu s kapetanom Louisom Danielom. Iako na prvi pogled imaju malo toga zajedničkog ova neobična policijska ekipa mora naučiti živjeti i raditi zajedno u izuzetno  opasnim uslovima. Smješteni u napuštenom skladištu ispod zgrade Suda suočavaju se s birokratskim, pravnim i kulturološkim preprekama dok love najveće kriminalce po cijeloj Europi od Francuske, Njemačke, Velike Britanije do Italije, Poljske, Rusije i Slovenije.

Crossing-Lines jpg

Zaplet serije počinje s bivšim njujorškim policajcem Carlom Hickmanom (William Fichtner) koji je nakon ranjavanja na poslu postao ovisnik i sad preživljava radeći kao čistač. Njega Michel Dorn ( Donald Sutherland), član Međunarodnog kriminalističkog suda regurtira u specijalnu jedinicu koja se bavi zločinima koji se događaju u više država. Tim u kojem se Hickman nađe malen je, ali sadrži stručnjake koji mogu izaći na kraj s raznim profilima zločina. Predvodi ga Louis Daniel, a sačinjavaju još i francuska kriminalistička analitičarka, vrhunski tehničar iz Njemačke, stručnjak za oružja i taktiku iz Sjeverne Irske te prikrivena mafijaška istražiteljica iz Italije.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone