Banjaluka: Vlasnici na moru, a ostavljeni ljubimci gladuju i stradaju

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 10:49, 15.07.2017

Osim što je u Banjaluci, nažalost, u porastu nasilje prema životinjama, i među vlasnicima kućnih ljubimaca, od kojih se očekuje brižan odnos prema ovim nedužnim bićima, ima krajnje neodgovornih osoba.

Kako nam je javio čitalac ATV portala, u Ulici Đure Đakovića 2, u naselju Kočićev vijenac u Banjaluci, nedaleko od terena fudbalskog kluba BSK, vlasnik stana sa trećeg sprata otišao je na ljetovanje, a ostavio sopstvenu mačku “pod ključem”, uz otvoren prozor, u kojem se mačka zaglavila. Jadna životinja je satima zapomagala, a niko od stanara iz komšiluka nije mogao da joj pomogne.

Obaviješteni su i vatrogasci, ali su odgovorili da imaju “pametnija posla”, iako je u uređenim društvima i takva vrsta pomoći u opisu njihove profesije i mada u ovom trenutku nema podataka o požarima na teritoriji grada Banjaluka.

Mačka je nakon višečasovne borbe uspjela da se samostalno izvuče iz nevolje, ali je samo pitanje vremena kada će se ovakva situacija ponoviti, ukoliko niko nadležan ne reaguje.

“Prošle godine je ista osoba otišla na godišnji odmor i drugu mačku ostavila u stanu. Mačka je nekoliko dana bila u kritičnom stanju, jer nije ništa jela, da bi nakon toga sama skočila sa trećeg sprata, nakon čega su joj komšije pružale pomoć”, ogorčen je naš čitalac.

(ATV)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone