Banjaluka: U stravičnoj nesreći teško povrijeđen desetogodišnjak!

20:03, 10.10.2017.
Thumbnail

Desetodgišnjak koji se vraćao iz škole, iz autobusa je zakoračio pravo na cestu, nakon čega ga je udario kombi.

Očevici koji su svjedočili stravičnoj nesreći, kažu da je vozač kombija povrijeđeno dijete odmah stavio u vozilo i odvezao u Klinički centar.

U pitanju je 32-godišnji Goran Šurlan. Ljekari su potvrdili da je dječak u teškom stanju, a mještani Motika i danas upozoravaju na izuzetno loš put kroz naselje i improvizovano, autobusko stajalište.

Vozač Goran Šurlan je, kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, jednom već bio u zatvoru, godinu dana, i to poslije slučaja sličnog današnjem.

Sve se desilo na improvizovanoj autobuskoj stanici. Mještani Motika kažu da ovo nije prvi put da se na ovom mjestu desi saobraćajna nesreća. Za sve krive lošu infrastrukturu.

Iz Univerzitetsko kliničkog centra ne mogu, kažu, da daju bilo kakve prognoze, a preduzeli su sve što su mogli da dječaka stabilizuju.

telop

Pacijent V.P. (2007) primljen je sa teškim tjelesnim povredama u politraumatizovanom stanju. Pacijent je trenutno u stanju kome, priključen na aparate za mehaničku ventilaciju.

U toku je hirurško zbrinjavanje pacijenta, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne i preuranjene.

Na mjesto nesreće među prvima je stigao Mladen Milaković. I dalje šokiran prizorom koji je vidio, šalje poruku nadležnima o sabraćajnici i spornoj autobuskoj stanici u Motikama, treba dobro razmisliti.

"Danas se desila saobraćajna nesreća, u kojem je kombi udario djete u kojem sam čuo da je peti razred osnovne škole, koje se bori za život, upitnik je veliki. Imamo autobusku stanicu koja nije stanica, nemamo ni dvije trake za automobile, o trotoaru da ne pričam", ispričao je Mladen Milaković, očevidac.

Prije dvije godine u neposrednoj blizini stajališta, ugašen je jedan život. Na tom dijelu puta, kažu mještani Motika, prečesto se dagađaju saobraćajke.