Banjaluka obilježila Dan grada

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 19:40, 22.04.2017

Rekordnih 20 ekipa okupilo se kod dvorane “Borik” na 14. kotlićijadi. To je samo jedna u nizu manifestacija u Banjaluci povodom Dana grada. Pripremanje junećeg kotlića u najveći grad Srpske privuklo je i goste iz Kragujevca.

“Ovdje je prelijep dan, lijepo druženje, fantastični ljudi, tako da smo puni lijepih utisaka koje nosimo u Srbiju”, kaže Ljubiša Danić.

Na druženju pred dvoranom “Borik” kuvanje nije bilo jedina vještina. Nadmetalo se i u bacanju kugle i stonom tenisu. Svi poručuju – najvažnije je učestvovati. Kaže to i mali Luka, koga smo sreli među iskusnim kotlićarima.

“Ovdje sam došao na kotlićijadu da pečem, kuvam i zabavljam se sa svojim drugarima”, objašnjava Luka Katalina.

Dok su se uglavnom stariji veselili uz čorbu, najmlađi su bili u “parku iz doba Jure”. Na Kastel su stigli dinosaurusi. Na danas otvorenoj izložbi sve je vrvilo od roditelja sa djecom, željnom da vide statue drevnih reptila.

Ali nije danas sve u Banjaluci bilo u znaku ića, pića i zabave na Kastelu. Obilježena je 72. godišnjica oslobođenja Banjaluke u Drugom svjetskom ratu, a vijenci su položeni i na spomenike žrtvama veleizdajničkog procesa. Zajedno sa španskim ambasadorom, gradonačelnik Banjaluke je u istoimenoj ulici otkrio spomen-ploču posvećenu španskom kralju, Alfonsu XIII.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone