“Banjaluka Kup 2017” okuplja rukometnu mladost regiona

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 21:10, 19.04.2017

Mališani koji tek treba da postanu prave rukometne zvijezde, pokazaće šta su do sada naučili na predstojećem turniru “Banjaluka Kup 2017”.

Na parket dvorane “Borik”, u subotu će da istrči čak 29 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Sve to zahvaljujući, Školi rukometa “Banjaluka”. Za premijerno izdanje turnira, koji je zamišljen kao veliko rukometno druženje, kažu sve je spremno.

“Očekujemo dolazak oko tristotinjak djece koja će da se takmiče na parketu dvorane “Borik”. Oni će da imaju jedno pravo rukometno druženje, sa svojim vršanjcima iz drugih škola i klubova”, kaže Draško Budiša, iz Škole rukometa “Banjaluka”.

Ideja o jednom ovakom turnira kažu u Školi rukometa Banjaluka, tinjala je odavno, a ove godine su uspjeli da sve poslože onako kako su zamisli. Želja im je da postane tradicionalan i da svake godine u ovo vrijeme, na parket dvorane “Borik” kroči rukometna mladost. Za mališane je to veliko iskustvo, kažu treneri.

“Za njih je druženja jako bitno. Sticanje iskustva po pitanju igre kroz utakmice je veoma važno za njihov dalji razvoj”, ističe Damir Janković, rukometni trener.

Iako će rezultat biti u drugom planu, a druženje kroz rukometnu igru u prvom, svi oni koji na terenu to zasluže, kako i dolikuje za nagradu će dobiju medalje i pehare. Ipak, nema te medalja, koja na ovakvim turnirima može da zamjeni osmijehe mališana, nakon svakog postignutog gola ili dobre odbrane. Kada se i ona mali, na tren osjete kao “veliki” i prekaljeni rukometaši.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone