Banjaluka: Dragan Talić prešao u DNS!

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 20:03, 13.09.2017

Vladajuća koalicija u banjalučkoj skupštini dobila je i trećeg Talića. Bivši NDP-ovac, Dragan Talić, prešao je u DNS, čime su se obistinile višemjesečne spekulacije o kojima je izvještavala ATV.

Tako će DNS, nakon što je ostao samo sa jednim odbornikom u Skupštini, dobiti još jednog. Iako je njegov prelazak i zvanično najavljen na pozivu za sutrašnju preskonferenciju DNS-a, Talić nije bio dostupan za komentar.

Boran Bosančić, trenutno jedini DNS-ovac u banjalučkoj skupštini, nije komentarisao Talićev transfer, ali kaže da je uvjeren da će DNS uspjeti da zadrži barem dio funkcija koje mu pripadaju po koalicionom sporazumu.

“Do kraja sedmice trebalo bi da bude sastanak koalcionih partnera na kome će se vidjeti sa kojim kapacitetom ulaze odbornički klubovi i političke partije i šta to može na kraju krajeva DNS da računa. Ono što je činjenica je da smo mi sada u fazi stabilizacije, da više nema osipanja”, kaže Boran Bosančić, šef kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Banjaluka

Talićev bivši stranački šef, Dragan Čavić, revoltiran je njegovom odlukom, iako, kaže, nije imao nikakve sumnje kakva je pozadina okretanja leđa NDP-u. Da ironija bude veća, kaže, baš na Talićevu inicijativu NDP je preduprijedio “preletače”, i to ovjerenim ugovorima koje su potpisali svi odbornici.

“Da bismo mi, ukoliko pređu u drugu partiju, mogli da nadoknadimo troškove u njihovu promociju, kampanju, pripremu, a to nije nimalo beznačajna cifra. Budući da je Dragan Talić bio predsjednik Gradskog odbora, sa njegovim odlaskom nestali su svi ti ugovori. I njegov, i Vladimira Mirošljevića”, rekao je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a.

Opozicionari u banjalučkoj skupštini naslućivali su Talićev prelazak u DNS. Bilo je, kažu, samo pitanje trenutka kada će obući njihov dres. Talićevom odlukom, kao i odlukom svih ostalih odbornika koji su iz opozicije prešli u vlast, rukovode lični interesi, poručuju u PDP-u i SDS-u.

“Mislim da je na ovaj način, Skupština po koji put izgubila dostojanstvo, da je postala klasična pijaca, gdje se kupuje, trguje, a da cijene zvnanično ne znamo. Te cijene su poznate samo onome ko se prodaje i vlasniku, onom koji kupuje. Mislim da ovo zahjeva nove izbore”, kaže Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

Spekuliše se da se Talić dvoumio između DNS-a i Ujedinjene Srpske, i da je sa te dvije stranke uporedo pregovarao. Nakon priključivanja DNS-u, nezvanično, trebalo bi da dobije funkciju potpredsjednika Gradskog odbora. Ovim transferom, DNS bi mogao da zadrži oba načelnička mjesta u Gradskoj upravi, jer im se, kako su ostali na jednom odborniku, tlo klimalo pod nogama, a mogli su da ostanu bez odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu kojim rukovodi Dragomir Keserović.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone