Banjalučanki šest godina zatvora za davljenje supruga

15:54, 13.12.2017.
Thumbnail

Bjelica Bijelić (66) iz Banjaluke osuđena je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na šest godina robije zbog ubistva supruga Dušana Bijelića (85).

Tijelo Dušana Bijelića pronađeno je početkom aprila u trošnoj kućici u banjalučkom naselju Rebrovac, u Ulici Vida Nježića, a Bjelica je nekoliko mjeseci kasnije optužena da ga je zadavila golim rukama.

Bjelicu optužnica, po kojoj je proglašena krivom, tereti da je od 2012. godine više puta napadala starca, udarajući ga po glavi i tijelu, zbog čega se on zaključavao u šupu i tražio utočište kod komšija.

"Potom je ujutru 4. aprila ove godine, u njihovoj kući, koristeći bespomoćnost i starost žrtve, osamdesetpetogodišnjaka više puta šakom udarila u glavu, a zatim ga sa obe ruke obuhvatila i stezala u predjelu vrata, istovremeno svojom težinom pritišćući mu grudni koš", piše u optužnici.
Dušan je stoga zadobio krvne podlive, nagnječenja i rane po licu, prelom hrskavice grla i dušnika i serijski prelom rebara obostrano.

"On je usljed akutnog mehaničkog ugušenja i pritiska na grudni koš preminuo istog dana", stoji u optužnici. Prilikom hapšenja ona se braniila da je on preminuo od povreda koje je zadobio, jer je nekoliko puta pao sa kreveta.

(Srna)