Banja Dvorovi: Radnici bez plate, pacijenti bez terapije

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 19:25, 11.09.2017

Više od pedeset radnika Banje Dvorovi danas je potpuno obustavilo rad. Ljuti su zbog sedam neisplaćenih plata, neuplaćenih doprinosa i putnih troškova, pa su se odlučili na štrajk.

Iako su obustavu rada najavili prije desetak dana, tvrde da niko od poslodavaca, u međuvremenu nije bio zainteresovan za pregovore.

“Poslodavac nije našao za shodno, što Zakon o radu kaže, da pokuša s nama da se dogovori oko minimalnog procesa rada. Ja razumijem pacijente, oni su ogorčeni, kao i mi. Mi smo znači našu svu zakonsku proceduru sproveli. Sem prijetnji i uvreda od poslodavaca, ništa drugo nismo dobili”, kazao je Zoran Ostojić, predsjednik sindikata radnika Banje Dvorovi.

Štrajk danas nije komentarisao niko iz uprave Banje. Pacijenti, ipak, imaju šta da kažu. Dok jedni podržavaju radnike u štrajku, drugi su razočarani što, zbog obustavljenog rada,  niko od dežurnih ljekara danas nije bio na raspolaganju.

“Sad baš smo u to vrijeme došli, kad nam trebaju uskratiti i ovo malo što imamo terapija, i ostalo naše liječenje. Zbog čega, pa meni nije jasno ovo osoblje”, komentariše Velibor Matić

“Ja se solidarišem sa ovim radnicima, teško im je . Nemaju plata duže vrijeme. I nije lako ni onima koji su naslijedili te dugove, i oni kako da isplivaju iz tih dugova?”, pita Sreten Vasilić.

A dugovi su višemilionski. Poreska uprava Banji Dvorovi blokirala je i račun.

Radnici kažu da im se duguju tri plate iz ove, i četiri iz prošle godine. Štrajkovali su i u martu, ali su, kažu, sa radom tada nastavili samo zbog pacijenata, ali da ovaj put ne odustaju, dok ne dobiju zarađeno.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone