Babalj: Nećemo dozvoliti uništavanje Istočnog Sarajeva

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 14:33, 21.04.2017

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo Darko Babalj rekao je da je “Istočno Sarajevo grad njegovih građana, a ne prćija bilo koje političke partije”, te da SDS, kako kaže, neće dozvoliti njegovo uništavanje i dijeljenje.

Babalj tvrdi da i nedavna posjeta ministra za lokalnu upravu i samoupravu Republike Srpske Lejle Rešić opštini Istočno Novo Sarajevo govori u prilog tezi SDS-a da Vlada Srpske ima, kako kaže, ignorantski i ponižavajući odnos prema Istočnom Sarajevu i većini opština.

Prema njegovim riječima, Rešićeva je prilikom te posjete iznijela mnogo negativnih i neistinitih stvari o Istočnom Sarajevu.

On je poručio Rešićevoj da ona nema pravo da odlučuje šta će i kako će biti sa gradom Istočno Sarajevo, te da SDS više nema strpljenja da gleda na sve ono što se radi tom gradu.

Slične kritike Babalj je uputio i na račun načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiše Ćosića, navodeći da ni on nema pravo da samostalno odlučuje o sudbini grada.

Babalj smatra da Ćosić javnim kritikama na račun Grada želi da skrene pažnju sa teških finansijskih problema sa kojima se suočava u Istočnom Novom Sarajevu i koji opterećuju funkcionisanje te lokalne zajednice.

“I njemu /Ćosiću/ i Lejli /Rešić/ poručujemo da je naše strpljenje pri kraju i da smo spremni na borbu, na radikalnije mjere”, kaže Babalj, dodajući da će SDS organizovati izjašnjavanje građana ukoliko bude nastavljena ovakva politika prema Istočnom Sarajevu.

Član Gradskog odbora SDS-a Milovan Bjelica podsjetio je na osnivanje i razvoj Grada Istočno Sarajeva i njegovih ključnih institucija poput Univerziteta i Kliničkog centra Istočno Sarajevo koga, kako je rekao, više nema zbog pogrešne politike Vlade Republike Srpske.

Bjelica, koji je načelnik opštine Sokolac, tvrdi da u opštinu Istočna Ilidža, u kojoj je na vlasti SDS, niko iz Vlade Srpske nije došao od 2007. godine, dok su redovni gosti načelnika Istočno Novo Sarajevo.

On je ponovio da je SDS spreman da provjeri volju svojih građana, pa čak i na referendumu o odnosu Vlade Srpske prema Istočnom Sarajevu.

Članovi Gradskog odbora SDS-a zaključili su konferenciju za novinare najavom da je moguće da početkom maja u Istočnom Sarajevu bude organizovano masovno izražavanje nezadovoljstva građana odnosom Vlade Republike Srpske i vladajuće koalicije SNSD-SP-DNS prema Istočnom Sarajevu, njegovim institucijama i građanima.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone