ATV među trubama - otvorena Guča!

20:29, 10.08.2017.
Thumbnail

Nekoliko desetina trubačkih ansambala je trenutno u Guči, spremno da pokaže svoje umijeće u sviranju trube, ali i da osvoje glavnu nagradu, a to je Zlatna truba, koja je doslovno pala sa neba, jer su tokom otvaranja padobranci se spustili i donijeli tu trubu koja će u subotu biti dodijeljena najboljim trubačima.

Inače, 57. Dragačevski sabor počeo je podizanjem zastave i puštanjem himne sa Ovčara i Kablara. Domaćin ovogodišnjeg, najvećeg događaja trube u svijetu je Miroljub Aleksić, vlasnik Alfa Plama i Pionira, dugogodišnji prijatelj i generalni pokrovitelj Sabora Trubača.

A četverodnevni događaj u Guči, otvorio je Rasim Ljajić, srpski ministar trgovine i turizma.

"Zahvaljujući Guči i ovom saboru, Srbija je brendirana kao zemlja trube, kao važna turistička destinacija i zahvaljujući ovom saboru mi imamo svake godine, ne samo sve veći broj posjetilaca ovdje u Gući, nego i veći broj turista. Ovakve manifestacije postaju jedan od glavnih faktora u odluci čovjeka da odabere određenu turističku destinaciju", rekao je Ljajić.

"Želim da ova četiti dana provedete u veselju uz muziku, dobru hranu i da navijate za vaše favorite, a ako oni ne pobjede čestitaje onima koji pobjede i lijepo se provdeite", poručio je Miroljub Aleksić, domaćin 57. Sabora trubača.
Interesantno za naše gledaoce koji se spremaju da dođu ili se možda još uvijek dvoume to je da je ulaz na Guču besplatan, parking je takođe besplatan, a imamo i informaciju da je ulaz na sve koncerte besplatan. Organizatori očekuju da će više od pola miliona turista posjetiti 57. Sabor trubača u Guči. Svake godine veliki broj građana Republike Srpske posjeti Sabor trubača, a po prvi put će se ove godine predstaviti i jedan brend iz Republike Srpske, a to je Nektar pivo i Banjalučka pivara.

U revijalnom dijelu nastupiće i Dejan Petrović, Dejan Lazarević, zatim Boban Marković. Sve to možete pratiti uživo u programu ATV-a, svako veče od 21 sat. A mi smo tu da vas izvještavamo i o drugim interesantnim događajima.

Dakle, donosimo priče iz Guče i narednih dana.