ATV Heroji: Pokrivena kuća za Galešiće

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 22:05, 30.08.2015

Završeno je pokrivanje kuće za Galešiće. Bilo je naporno i intenzivno, dvadesetak dana radilo se bez prestanka. A da nije bilo kiše, pričaju radnici i ukućani, nova kuća bi bila pokrivena i koji dan ranije.

Članove porodice, uključujući i najmlađe,  u dvorištu gdje se nalazila trošna kuća, zatekli smo kako vrijedno pomažu da se novi dom što prije izgradi.

“ Ja radim ovako kad ljudima nešto zatreba.  Vučem blokove i i vode ako treba nekome donesem”, rekao je Bojan Galešić.

Od kako je počeo da radi u novoj firmi Marku je rad na kući za Galešiće prvi posao. Svi rade sve, ali je dobra organizacija najvažnija. Kada vidi sa kakvom voljom rade i pomažu djeca još je, kaže, orniji za posao.

“ Tu nema nekog posla ko šta radi. Sve se radi zajedno i pomažemo jedni drugima, te zidanje, te šalovanje i tako”, kaže građevinski radnik Marko Marinović.

Majka Dragana presrećna je što se radovi na izgradnji kuće privode kraju. Svjesna je da ih do useljenja u novi dom čeka još mnogo posla. Iako se raduje, priča , najveća briga joj je kako će  Bosiljku, Iliju, Novu i Bojana opremiti za školu.

“ Knjige ću dobiti i hvala vam što ste nam oko torbi pomogli. Najvažnija mi je sad garderoba i oprema, da se opreme u školu, to mi je sad najbitnije”, rekla je Dragana Galešić.

Humanu ATV misiju podržali su i mnogi privrednici. Vremena jesu teška, ali to ne znači da smijemo zaboraviti one kojima je naša pomoć neophodna, kažu u GP “Krajini”.

”S obzirom da živimo u vremenu kada ogroman broj stanovništva nije u prilici da obezbjedi najosnovnije životne potrebe, koristim ovu priliku da svima onima koji imaju odgovarajuće mogućnosti poručim da se uključe u ovakve i slične akcije i da svojim doprinosom bar malo usreće one koji to ne mogu sami obezbjediti”, izjavio je  Borko Đurić, direktor GP “Krajina”.

Intenzivni radovi u dvorištu u Krupi na Vrbasu se nastavljaju. Slijedi malterisanje, postavljanje fasade, stolarije i kompletno opremanje kako bi se Galešići u novi dom uselili  do kraja septembra. Dio stare kuće, kažu neće rušiti, ona je podsjetnik na najteža vremena koja su, nadaju se, iza njih.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone