“Arselor Mital”: Očekujemo nastavak procesa privatizacije

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 11:04, 18.05.2017

“Arselor Mital” saopštio je danas da očekuje detaljne instrukcije za sljedeću fazu u procesu prodaje Rudnika željezne rude /RŽR/ “Ljubija” u nadi da će Vlada Republike Srpske priznati prava ove kompanije na eksploataciju rude u rudniku “Ljubija” bez daljeg odgađanja.

“Čvrsto vjerujemo da je ponuda naše kompanije za sticanje prava na udio u kapitalu RŽR-a jedina održiva i ostvariva opcija koja bi obezbijedila dugoročnu budućnost za rudarsku industriju na području Prijedora”, navodi se u saopštenju.

Kompanija je pozdravila ishod jučerašnjeg glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske i saopštila da “obavezujuća odluka” parlamenta kojom se kompaniji “Izraeli investment grupa” ne dodjeljuje državni kapital u RŽR “Ljubija” predstavlja korak naprijed u pravom smjeru.

“Budući većinski vlasnik RŽR-a mora imati neophodnu ekspertizu u rudarskoj industriji da bi mogao da upravlja rudnikom `LJubija`, kao i sposobnost da garantuje komercijalno tržište za rudu koja se proizvodi u tom rudniku”, navodi se u saopštenju.

Narodna skupština Republike Srpske odbila je juče prijedlog Vlade Republike Srpske da državni kapital u RŽR-u proda “Izraeli investment grupi”. Kompanija “Arselor Mital” takođe je zainteresovana za kupovinu državnog kapitala u “Ljubiji” o čemu je Vladu Republike Srpske prvi put obavijestila 2008. godine.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone