Arselor Mital nije mijenjao stav o izgradnji Memorijalnog centra

12:17, 19.05.2017.
Thumbnail

Kompanija Arselor Mital oglasila se danas povodom informacije saopštene nakon jučerašnjeg sastanka bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i generalnog direktor a"Arselor Mitala" Zenica Biju Naira u vezi sa izgradnjom memorijalnog centra u rudniku Omarska.

Kako navode, kompanija Arselor Mital želi da razjasni svoju poziciju po pitanju projekta koji se odnosi na izgradnju memorijalnog centra u rudniku Omarska, navodeći da je informacija pogrešno shvaćena u javnosti.

Kako stoji u saopštenju, Areslor Mital svoj odgovor od dolaska u prijedor 2004. godine se nije promijenio.

"Stav kompanije je oduvijek bio da je Arselor Mital spreman da podrži i olakša realizaciju projekta za izgradnju memorijalnog centra pod uslovom da su sve neophodne zakonske dozvole obezbijeđene od strane nadležnih organa lokalne vlasti. Kao operater rudnika Arselor Mital ne može izdati takve dozvole, njih moraju izdati nadležni organi lokalne samouprave koji su za to zaduženi", poručuju iz ove kompanije.

"Takva dozvola još nije izdata", poručuju iz Mitala.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je juče da su se bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i generalni direktor "Arselor Mitala" Zenica Bidžu Nair saglasili da je "izgradnja memorijalnog centra u rudniku Omarska neophodan korak", koji će ova kompanija preduzeti čim grad Prijedor izda potrebnu građevinsku dozvolu.

Još pročitajte:

Stevandić: Izetbegović naplatio od Mitala glasanje “Domovine”