Ansambl "Krakus" pobjednik "Dukatfesta"

14:02, 19.06.2017.
Thumbnail

Ansambl "Krakus" iz Poljske pobjednik je desetog Internacionalnog festivala kulture "Dukatfest", te su članovi ovog i ansambala iz Indonezije i Portorika danas otputovali iz Banjaluke u Trebinje, gdje će prenijeti pozitivnu energiju ovog festivala.

U Modriču su otputovali članovi ansambala iz Rusije i Slovačke, gdje će se do 21. juna nastaviti proslava decenije postojanja "Dukatfesta".

Ček od 600 evra kao nagradu Ansamblu "Krakus" sinoć je uručila predstavnik kompanije "Vitinka" Karolina Karalić, saopšteno je iz organizacionog odbora ovog festivala.

Predstavnik ansambla "Krakus" iz Krakova Šimon Tomaševski rekao je da su članovi ansambla bili sigurni u pobjedu, te izrazio zadovoljstvo što se u svoj grad vraćaju sa ovim priznanjem, koji im puno znači.

"'Dukatfest' je festival koji vam pokazuje da, bez obzira na kilometre koji nas razdvajaju, granice za kulturu i umjetnost ne postoje. Zahvaljući njima mi smo bliži jedni drugima, a to je ono čega nam danas posebno nedostaje - bliskosti", rekao je Tomaševski.

Priznanjem za autentičnost izraza nagrađeno je Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Sveti Sava" iz Banjaluke, koje ove godine, kao i "Dukatfest", proslavlja deceniju postojanja.

Nagradu KUD "Sveti Sava" uručila je pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Republike Srpske Dragana Ristić.

Portparol komanije "M:tel" Milica Stojaković uručila je nagradu za najbolji plesni stil ansamblu "Černozemočka" iz Rusije.

Odluku o najboljima donio je žiri kojeg su činili predstavnici Indonezije, Portorika, Čilea, Rusije, Slovačke, Poljske, Slovačke i Republike Srpske.

Održavanje jubilarnog "Dukatfesta" podržali su i kabinet predsjednika Republike Srpske, Vlada Srpske, te grad Banjaluka.

(Srna)