Anketa: Projekti u Banjaluci

19:03, 11.11.2017.
Thumbnail

U Banjaluci su u toku radovi na nekoliko projekata. U našoj anketi vas pitamo koji projekat je najvažniji za Banjaluku.

Istočni tranzit

istocni tranzit

Spajanje dijela Istočnog tranzita u podnožju Starčevice, u okviru projekta na čiju se realizaciju, zbog sporova oko zemljišta, čeka gotovo dvije decenije.

Procjenjena vrijednost planiranih radova iznosi 850.000 KM sa uračunatim PDV-om.

Prema planovima  izvođač radova trebao bi spojiti dva kraka Istočnog tranzita – na potezu od raskrsnice sa ulicom Majke Jugovića do uklapanja na izvedeni dio trase kod Ulice Stevana Bulajića.

Prema projektu, radi se o tranzitnoj saobraćajnici ukupne dužine od 400 metara. Izgradnja ovog kraka, koji bi trebao znatno rasteretiti saobraćaj i povećati stepen bezbjednosti na ovom, izuzetno opterećenom putu.

Toplanaeko toplana 12

Banjalučani će i ovu sezonu grijanja dočekati sa starom toplanom. Nova će ih ogrijati tek u fubruaru naredne godine.

Gradske vlasti Banjaluke pokrenule su ove godine proces izgradnje toplane na biomasu i modernizacije postojeće toplovodne mreže. Očekuju  da će eko toplana na drvnu sječku biti dobro rješenje za grijanje grada.

Grad će uložiti ukupno  15.675.164,00 konvertibilnih maraka u ovaj projekat.

Uređenje centra gradarupa-banjaluka-soping-centar-ATV

Najveći problem u centru grada trenutno pravi ogromna rupa nastala nakon što se odustalo od izgradnje velikog tržnog centra. Plan gradskih vlasti je da na tom mjestu bude izgrađena podzemna garaža na tri nivoa . Iznad garaža, osim spomenika, trebalo bi da nikne i park.

U sklopu obnove pješačke zone u centru Banjaluke u toku je obnova dijela Ulice bana Milosavljevića poznatijeg kao ”Parkić”, od Srpske ulice do Ulice bana Teodora Lazarevića. Grad Banjaluka će za to izdvojiti oko 400.000 KM.

[yop_poll id="2"]