“Alumina” zaposlila 45 novih radnika

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 15:33, 11.09.2017

Kompanija “Alumina” iz Zvornika primila je danas u radni odnos 45 novih radnika, od kojih je 15 inženjera mašinstva, tehnologije i elektrotehnike.

Nakon uručivanja ugovora o radu, predsjednik Upravnog odbora kompanije “Alumina” Milorad Motika rekao je novinarima da prijemom novih radnika ova kompanija popunjava radnu snagu za projekte koji su rađeni u toku ove i prošle godine.

“Prijemom novih radnika pripremamo radnu snagu i za pogon ‘Zeohema’ koji se gradi preko puta ‘Alumine’, da se obuče kako bi bili spremni za rad u novom pogonu, jer je cijena proizvoda ‘Zeohema’ jako visoka i ne smije biti škarta”, rekao je Motika.

Зворник - "Алумина" - уручени уговори о раду

On je naglasio da je “Zeohem” partnerska firma “Alumine” i da je neophodno da dobije obučene radnike, dok će jedan dio radnika biti raspoređen u proizvodni program “Alumine”.

Motika je najavio da će početkom narednog mjeseca biti primljeno još 15 novih inženjera i dodao da će, računajući i njih, u “Alumini” raditi 150 visokostručnih kadrova.

Govoreći o ulaganjima, Motika je rekao da će u ovoj godini biti investirano oko 22 miliona KM u dva proizvodna pogona i obdanište.

“Obdanište, koje se nalazi u neposredno uz ‘Aluminu’, počinje sa radom najkasnije 1. oktobra. Kada je riječ o novim investicijama, planiramo da do kraja mjeseca sklopimo još jedan ugovor sa ino partnerom o još jednom proizvodu, što za sobom povlači ulaganja u proširenje proizvodnih kapaciteta”, rekao je Motika.

Od aprila 2013. godine do danas kompanija “Alumina” zaposlila je 757 novih radnika.

Privredno društvo “Alumina” zapošljava ukupno 1.467 radnika.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone