Akcija "Petrićevac": Predložen pritvor za deset Banjalučana

10:52, 21.09.2017.
Thumbnail

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je pritvor za deset Banjalučana osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga, rekla je Srni portparol tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Ona je navela da je pritvor predložen za Ognjena Ćutkovića /27/, Miloša Radanovića /36/, Milana Bajića /21/, Dejana Blagojevića /22/, Radovana Radanovića /23/, Željka Petkovića /28/, Saše Čupeljića /29/, Ivana Sliška /28/, Nemanje Drljače /29/ i Bojana Palačkovića /22/.

Oni se sumnjiče da su tokom prošle godine, te do 19. septembra ove godine nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu korisnicima na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice.

Pritvor je predložen zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te da će ponoviti krivično djelo.

Mjere pritvora su predložene, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, kao i zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu moglo da dovede do narušavanja javnog reda i uznemirenosti javnosti.

O prijedlogu za određivanje pritvora odrediće se sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Banjalučani su uhapšeni u akciji "Petrićevac" u kojoj je uhapšeno ukupno 28 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ranije je potvrdio da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom odnosno preprodajom droge.

(Srna)