Aćić: Opozicija nije iskoristila mogućnost da uloži prigovor

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 20:13, 13.09.2017

Poslovnikom o radu Narodne skupštine Republike Srpske definisano je da poslanik kojem je izrečena mjera udaljenja sa sjednice ili njenog dijela može odmah uložiti prigovor u roku od tri minute, što opozicionari nisu uradili, izjavio je danas Srni generalni sekretar Narodne skupštine Marko Aćić.

On je precizirao da je ova odredba definisana članom 165 Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske, te ocijenio da najavljena inicijativa opozicije za njegovu smjenu nema uporište.

Aćić je podsjetio da su poslanici opozicije blokirali rad Narodne skupštine i onemogućili radno predsjedništvo da obavlja poslove za koje su u skladu sa Ustavom i zakonima izabrani.

“Poslovnikom o radu je decidno definisano da se mjera udaljavanja sa sjednice izriče narodnom poslaniku ili drugom učesniku u raspravi koji ometa ili sprečava rad na sjednici ili ne poštuje odluku predsjednika Skupštine”, pojasnio je Aćić.

Komentarišući optužbe opozicije da Ministartvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske zavodi red u najvišoj zakonodavnoj instituciji, Aćić je rekao da MUP obezbjeđuje sve institucije Srpske.

“Zadatak MUP-a je da obezbijedi nesmetan rad i bezbjednost svih narodnih poslanika. Njegovi pripadnici nisu bili samo na današnjoj sjednici, nego od kako postoji najviša zakonodavna institucija. Oni obezbjeđuju ovu, kao i sve druge institucije”, rekao je Aćić.

Poslanici opozicije još uvijek su u velikoj skupštinskoj sali, dok se redovna sjednica najviše zakonodavne institucije održava u maloj sali.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone