Јavna licitacija Fabrike šećera u Bijeljini, početna cijena 15 miliona KM

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 10:22, 13.10.2017

Јavna licitacija Fabrike šećera u Bijeljini zakazana je za danas u krugu fabrike, a početna cijena je 15 miliona KM, rekao je redsjednik Odbora povjerilaca Šećerane Faik Muhić.

On je dodao da je licitacija zakazana za 13.00 časova, a juče, kada je posljednji rok za podnošenje ponuda, do 11.00 časova nije stigla nijedna, te se ne očekuje da će se pojaviti neko ko bi bio zaintersovan.

Skupština povjerilaca bijeljinske Šećerane u stečaju odbacila je 8. septembra kao finansijski neprihvatljive četiri ponude za kupovinu fabrike koje su dostavljene iz Vijetnama, Turske, Hrvatske i Banjaluke, te zatražila da minimalna cijena na četvrtoj licitaciji u oktobru bude 15 miliona KM.

Dostavljene ponude, osim formalnih nedostataka, finansijski su bile neprihvatljive, a kreću se od tri miliona evra, koliko je ponudila turska kompanija, do pet miliona evra, koliko su ponudili potencijani kupci iz Vijetnama.

Ponuda Poljoprivrednog kombinata “Kutjevo” iz Hrvatske iznosila je 3,2 miliona evra, dok je Goran Vajkić iz Banjaluke tada na ročištu u Privrednom sudu u Bijeljini dao ponudu od 6.750.000 KM.

Predsjednik Odbora povjerilaca Faik Muhić rekao je na ročištu, što je Skupština povjerilaca i usvojila, da će licitacija u oktobru biti posljednja i da će, ukoliko bude neuspješna, sljedeći korak biti srazmjerna podjela imovine povjeriocima i reorganizacija Šećerane.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone